Bemutatkozás

Szabó Nelli

Szabó Nelli / Kutató, Szociológus-Társadalomkutató, Nemzetközi gépkocsivezető vagyok. A gépkocsivezető szakmát édesapám szerettette meg velem, már egészen kiskoromtól vitt magával az IFÁ-val, később az autódaruval, közben játékosan tanított a KRESZ-re és a  vezetéselméletre. Hivatásos jogosítványom 1997-ben szereztem. Végigjártam a ranglétrát, furgonozással kezdtem még abban az időben, amikor hosszú órákat kellett a határátkelőhelyeken tölteni. Dolgoztam, 7,5 és 12 tonnás tehergépkocsival is. Éltem Angliában, ahol jobbkormányos nyerges szerelvényt vezettem.

2004-ben gépjárművezető szakoktatói oklevelet szereztem, évekig tanítottam a Didaktika Kft (volt MHSZ) tanulóinak KRESZT, és gépjárműveztetési gyakorlatot. Szakmáim iránt szakmailag és morálisan is elhivatott vagyok.

„B”, „C”, „E” kategóriás jogosítványom, PÁV. I., II., III., GKI, ADR vizsgám van. Angolul és németül beszélek.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán végeztem Szociológia szakon. Létrehoztam a Kamionos szociológiát. Kutatásaim, írásaim több internetes oldalon is publikálom. Saját honlapom: www.szociologia.eu

2012. óta újra kamionnal járom Európa útjait. Nem tagadom, hogy ma már a tudományos munka nagyobb kihívás számomra, de még mindig szeretek úton lenni, a világot járni, megismerni országokat, kultúrákat, társadalmi csoportokat.. Így kapcsolódik össze a kamionozás a tudománnyal. A www.kisaetr.hu szakmai oldalnak 2013. óta vagyok társszerzője.

Kis András

Kis András / Blogger, Nemzetközi gépkocsivezető és AETR szakértő vagyok. Hivatásos jogosítványom 1980-ban szereztem az MHSZ-nél. 2005- óta dolgozom nemzetközi gépkocsivezetőként. A mai napig nagyon szeretem a hivatásom, annak ellenére, hogy egyre kevésbé szerethető. Még mindig szeretek vezetni, új országokba eljutni, idegen kultúrákkal, tájakkal ismerkedni.

„A”, „B”, „C”, ”D”, „E” kategóriás jogosítványom, PÁV: I. II. III., GKI, ADR vizsgám van. Beszélek németül, oroszul, szerbül, hollandul, horvátul. Megértetem magam franciául és olaszul is.

A hivatásomban keresem a szakmai kihívásokat, például a fuvarozás speciális szakterületei. Kiemelten foglalkoztat az ADR és vezetési és pihenőidők szabályait tartalmazó 561/2000/EK rendelet értelmezése, alkalmazása. Szívügyemnek tekintem a szabályos munkavégzés népszerűsítését, mely hosszú távú érdeke a munkáltatónak és munkavállalónak is.

A blogírás célja kezdetben a szabadidőm hasznos eltöltése volt. Magam is meglepődtem, hogy rövid idő alatt népszerűek lettek az írásaim. Három évvel a kezdés után a blog népszerűsége, a műfaj sajátos korlátai szükségesé tették az oldal átalakulását honlappá.

Fent említett témákban foglalkozunk cégek, vállalkozók, fuvarozók, fuvaroztatók, fuvarszervezők  részére szaktanácsadással, oktatással, éves továbbképzések lebonyolításával is. Felvételi eljárások kidolgozásával, fluktuáció kutatással.

Szakmai tanácsadás, konzultáció                                                           8000 Ft/ óra + kiszállási díj

AETR, 561/2006/EK , ADR oktatás, továbbképzés                                 8000 Ft / fő (2-3 óra) + kiszállási díj: 100 Ft/km

 

 

 

 

 

Inpresszum: Szabó Nelli /Kis András

E-mail: kis.aetr@gmail.com  Adószám: 64815589-2-34 Tárhely: Netfort