Palacsintás Király

A közelmúltban Rotterdamban, a Distripark nevű parkolóban hétvégéztünk. Voltunk páran magyarok. Ott volt Bóka Laci barátom is. Éreztem, hogy a hétvégén   az  élelmezésünkkel nem lesz probléma, mert Laci szeret, és ami a fő, tud is főzni! Egyeztettünk, hogy ki szeretne enni, és mit főzzünk. Összedobtuk a rávalót, majd elmentünk Hogvlietbea LIDL áruházba. A menüben szerepelt a palacsinta is, mint Laci egyik specialitása. Mondja ám, hogy vegyünk lisztet is, mert neki fogytán a készlete! A húsok, krumpli, tészta, sörök, mellé vettünk 1 kg lisztet is. Természetesen holland lisztet, mivel Hollandiában voltunk. 

Az ebéd jól sikerült, a leves, pörkölt nagyon finom volt! A sörök is szépen fogytak. Ennek arányában a hangulat is egyre javult! De ezt ti is el tudjátok képzelni, hiszen hasonló dzsemburiban már voltatok.

Következett a palacsinta. Már a tészta elkészítésekor rosszat sejtettem, mert a dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogy szoktak. Az állaga más volt, mint amit megszoktunk. Elkezdtük sütni, de nem akart rendesen átsülni, a színe sem volt tökéletes. Laci beleadott apait-anyait, de a csemege csak nem akart olyan lenni, mint szokott! A tojás otthoni volt, friss, az ásványvíz szintén. Az a fajta, amit már sokszor használtunk sikerrel!

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a liszttel lehet a baj! Nem olyan a minősége, mint a Magyarnak! Alacsonyabb a sikér, és bel tartalmi értéke!

Tehát a MAGYAR liszt az IGAZI! Azt már hallottam, hogy rétest csak magyar lisztből lehet készíteni, de ezek szerint palacsintát is!
 

Kis András / 2012.08.08.