Találkozás a RENDŐRÖKKEL!

A közelmúltban, Németországban az A3 autópályán az Ohligser Heide nevű ARAL benzinkútnál próbáltam meg éjszakára leparkolni. Nem sikerült teljesen szabályosan elhelyezkedni, de a kamionok is elfértek mellettem.  Zseblámpával a kezemben, „kukás” mellényben vizsgáltam az autóm helyzetét, amikor rendőrök álltak meg mögöttem villogó kék lámpákkal.

Ez nem lesz olcsó! - gondoltam, mert eszembe jutott "Kiscsaládos" kollégám, akit hasonló szituációban jól megbüntettek a rend derék őrei! Nem a képen látható autó állt meg mögöttem, csak egy PASSAT, de nagyon rossz érzés volt. Mondják ám, hogy nem világítanak a chassimon a hátsó helyzetjelző lámpák, csak a "szarvacskák". Na, nekem most végem!- gondoltam. Ez súlyosbító körülmény!

De egy kamionos sosem adja föl! Mondtam nekik, hogy tudom, ezért is álltam meg, hogy rögtön kicserélem a rossz izzókat! De az a baj, hogy már csak fél óra vezetési időm maradt, ezért nem tudok tovább menni. Mi a véleményük, itt maradhatok-e éjszakára? A parkoló már teljesen megtelt, csak itt, a kijáratnál, a szalagkorlát mellett van egy hely. Azt mondták, hogy maradhatok, mert valóban tele van a parkoló, de a lámpákat javítsam meg, mert vissza jönnek, és ellenőrzik!

Természetesen a rossz izzókat kicseréltem, és gyorsan elfüggönyöztem. Lehet, hogy visszajöttek, de nem háborgattak!

Azt gondolom, hogy sokat számít az, ha határozott az ember föllépése, nem kell megijedni a rendőröktől, és más hatóságoktól! Ők is a munkájukat végzik! Udvariasnak, segítőkésznek, együttműködőnek kell lenni, és nem szabad a női rokonaikkal való szexuális együttlétre felszólítani őket (Magyarul sem!) akkor,  nagy baj már nem lehet! Persze az sem árt, ha tudunk a nyelvükön legalább köszönni, meg elmondani azt, hogy nem beszéljük a nyelvüket! Szóval a nyelvtudás is fontos! Nekem most szerencsém is volt, de ehhez a munkához az is kell!
 

Kis András / 2013.01.15.