hétvége

2015. 08. 16.
Palacsintás Király
A közelmúltban Rotterdamban, a Distripark nevű parkolóban hétvégéztünk. Voltunk páran magyarok. Ott volt Bóka Laci barátom is. Éreztem, hogy a hétvégén   az  élelmezésünkkel nem lesz probléma, mert Laci szeret, és ami a fő, tud is főzni! Egyeztettünk, hogy ki szeretne enni, és mit főzzünk. Összedobtuk a rávalót, majd elmentünk Hogvlietbea LIDL áruházba. A menüben szerepelt a palacsinta is, mint Laci egyik specialitása. Mondja ám, hogy vegyünk lisztet is, mert neki fogytán a készlete!
2015. 07. 01.
A TEVÉKENYSÉGIGAZOLÓ LAP használata
Amikor a menetíró készüléket a gépkocsivezető nem tudja használni (szabadságon, betegállományban van, nem tachográfos autót vezet, egyéb munkát végez) akkor is el kell tudnia számolni a vezetés napjával, és az azt megelőző 28 nappal.
2015. 06. 26.
TV nézés műholdon keresztül
Sok kamionon látható parabola antenna a parkolókban, főleg a hétvégéken, amikor a legtöbben a 24 órás csökkentett, illetve a 45 órás "rendes" pihenőjüket töltik. Itt jegyzem meg, hogy a 45 órás pihenőt nem szabályos az autóban tölteni, mint ahogyan azt nagyon sokan mégis kénytelenek eltölteni, főleg az unióhoz későbben csatlakozott országok gépkocsivezetői.