Svájc

2017. 06. 18.
Tranzit Svájcon keresztül
A minap (is) Svájcban jártunk, és a határon egy török kollégával találkoztunk, aki kétségbeesetten szaladgált össze vissza, életében először járt erre. Az ő „heroikus küzdelme”, és patakokban csorgó verítéke láttán született meg az elhatározás, hogy írjunk pár sort a svájci tranzitról.
2016. 07. 26.
Átkelés a Brenner-hágón kamionnal
A Brenner-hágó (németül Brenner, Brennerpass, olaszul Passo del Brennero) Ausztria Tirol tartománya és Olaszország Dél-Tirol régiója közötti jelentős közlekedési útvonal, 1374 m tengerszint feletti magasságban fekvő hegyvidéki átkelőhely a Keleti-Alpok részét képező Ötz-völgyi-Alpokban.
2015. 08. 26.
Svájci kontrollparkolók és a rejtélyes „S” betű!
Svájcban jártamban-keltemben láttam a képen látható jelzést a kamionokon.  A számtalan kontrollparkoló előtt araszolva, illetve a sorban állva irigykedve néztem azokat, akik elsuhantak a sor mellett a jelzés birtokában.
2015. 07. 16.
id card
Svájcban, és Lichtensteinben nem csak autópályadíjat kell fizetnünk a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó gépkocsik , és járműszerelvények után, hanem minden Svájcban  megtett km után fizetnünk kell történjen az bármilyen úton.