Kirándulás

2022. 05. 31.
Sinsheim technikai múzeumban jártunk a 24-es pihenő alatt!
Németországban az A6-os autópálya mellett található az egyik leghíresebb, legnagyobb közlekedés témájú múzeum  Európában, ahol rengeteg Oldtimer autót, motort, repülőt, haditechnikai eszközt és sok más érdekességet találhat a technikai finomságok iránt érdeklődő látogató.
2021. 03. 11.
Strépy-Thieu hajóemelő Belgiumban
Sokan jártatok már Belgiumban az E42 autópályán Namúr és Mons között, talán már pihenőt is tartottatok a 21/a kijáratnál lévő Q8 benzinkúton az Aire du Roeulx – Thieu pihenőhelyen.
2019. 06. 11.
Ismét Párizsban kirándultunk. Most a Montmartre negyedben.
"Paris, Je T'aime... Amiért érdemes volt megszületni tán, S meghalni sem nagyon nagy áldozat talán..." 
2017. 08. 15.
Bajorország tündérkastélyai.... A világot látni kell!
Szombaton Németországban az A7-es autópálya mentén az egyik faluban kellett volna rakodnunk. A rakodás meghiusult, mi pedig a legközelebbi benzinkútra mentünk, az Allgäuer Tor Ost-ra. Akkor már több, mint egy hete a fülkébe voltunk zárva a kellemetlen esős idő miatt, de a délutáni derült égbolt és napsütés kirándulásra ösztönzött bennünket. Sajnos a közelben semmiféle látnivaló nem akadt.
2017. 08. 06.
Minden út Rómába vezet...
A közelmúltban gyakran volt Róma peremkerületét érintő fuvarfeladatunk. Már régóta szerettük volna megnézni Róma nevezetességeit, de eddig nem sikerült elég közel megállnunk a városhoz. Végre eljött ennek is az ideje.
2016. 11. 23.
Kolumbusz szülővárosa - Genova
Genova Olaszország legnagyobb és a Földközi-tenger második legnagyobb kikötője (Marseille után). Liguria székhelye, a Nyugati- és Keleti- Riviéra találkozásánál fekszik, fontos közlekedési csomópont. Milánóból az A7-es, Torinóból az A26-os, Pisából az A12-es, Nizzából pedig az A10-es autópályán közelíthető meg.
2016. 10. 09.
Látnivaló Fernetti közelében.Kirándulás a Duino kastélyhoz.
Sok kamionos lép be Olaszországba Fernettinél, és halad az A4/E70 autópályán az ország belseje felé. Közülük sokaknak feltűnhetett már a Castello di Duino tornya, amely jól látható az autópályáról mindkét irányból. Szerencsére van benzinkút is mindkét oldalon, amelyeket gyalogos aluljáró  köt össze.
2016. 07. 23.
Garda tó
A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. A tó az utolsó jégkorszakban képződött.
2016. 06. 19.
Kirándulásaink "műhelytitkai".
„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.” (St. Ágoston)
2016. 06. 17.
Amszterdamban kirándultunk
Amszterdam Hollandia királyi fővárosa, ahol rengeteg látnivalót találunk, így egy nap nem is elegendő, hogy valamennyit felkeressük. Nekünk pont itt kellet eltöltenünk egy 45 órás pihenőt, így megragadtuk az alkalmat, hogy kiránduljunk egyet ebben az „Észak Velencéjének” is nevezett városban.  
2016. 06. 13.
Kirándulás Ljubljanában
Olyan fuvarfeladatot kaptunk, hogy 9 óra pihenőt kellett eltöltenünk Brnikben, a ljubljanai repülőtéren.  Ide már nagyon közel van a Szlovén főváros, légvonalban kb. 20 km. 
2015. 12. 08.
Kirándulás Bilbaoban
Bilbao városa Vizcaya (Bizkaia) tartomány közigazgatási központja. Az Ibériai-félsziget északi részén, a francia és a spanyol határ között fekszik, az Atlanti-óceán partján. A városon a Nervión folyó folyik keresztül, fontos öble a Vizcayai, más néven Bilbao-öböl. Hivatalos nyelve a baszk.
2015. 07. 16.
Kirándulás Monacóban
Fuvarfeladatunk úgy hozta, hogy 9 óránál több pihenőt kellett Nizza közelében töltenünk. Szívesen maradtunk volna a nizzai tengerparton, ami kb. 7 km hosszan terül el, de nem találtunk alkalmas helyet arra, hogy a kamionnal leparkoljunk hosszabb időre. Diszpécserünkkel egyeztettünk, mi pedig latolgattuk a lehetőségeket. Az A8-as autópályán indultunk Ventimiglia felé. Kb. félúton található egy Avia benzinkút, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik Monacora.
2015. 06. 30.
Párizs
Sok ember vágya, hogy eljusson Párizsba. Ez a kamionosoknak megadatik, ha hajlandóak egy kevés időt, és pénzt ráfordítani, de még így is sokkal olcsóbb, mint „igazi” turistaként ismerkedni a Francia főváros nevezetességeivel.